Jövőre érkezik az új Kia Sorento

Vágólapra másolva!
A Kia népszerű terepjárójának következő nemzedéke önhordó karosszériát és új dízelmotorokat kap, és akár hét üléssel is meg lehet majd rendelni.
Vágólapra másolva!

Az előző generációs Sorento lényeges lépés volt a Kia életében, hiszen tetszetős formaterve, tágas utastere és jó terepjáró képességei miatt népszerű modellé vált a nagy SUV-k között. Bizonyos értelemben új korszakot teremtett a koreai cég történetében, amely során a Kiák megítélése egyre jobb lett Európában is.

2009 második felében a koreaiak egy nyolc centivel hosszabb, vadonatúj fejlesztésű Sorentót fognak bemutatni. A régi modell létra-alvázát az újdonságnál önhordó karosszériára cserélték, és nagyobb lett a tengelytávolság is, így akár hét személy szállítására is képes lesz az autó. Formaterve várhatóan a tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatott KND-4 tanulmányautóéra fog hasonlítani. Fontos változás még, hogy az új szerkezeti felépítés az autó nagyobb méretei dacára súlymegtakarítást eredményez. Ezen felül kedvezőbb fogyasztással és jobb kezelhetőséggel is lehet majd számolni az új Sorentónál.

A Sorentóhoz tartozó motorpalettát sem hagyja változatlanul a Kia. Észak-Amerikába hathengeres benzinesek forgalmazását tervezik, amelyek közül a gyengébb egy háromliteres és 240 lóerős, az erősebb pedig egy 3,8 literes, 260 lóerős erőforrás lesz. Európába nem hoznak majd ezekből a benzintemetőkből, helyettük a régi 2,4-es benzines és több új Hyundai-dízelmotor bevezetését tervezik. A legkisebb dízel aggregát kétliteres lesz 184 lóerős teljesítménnyel és 392 Nm nyomatékkal. Kapható lesz még, a tervek szerint egy háromliteres V6-os CRDi 240 lóerős teljesítménnyel, valamint a 2,2 literes, 200 lóerős egység, amely szoros rokonságban áll a kétliteressel.

Forrás: [origo]Ű

Németországban kapták lencsevégre az álcázott új Sorentókat