Kémfotón a BMW Z4

Vágólapra másolva!
A BMW jövő januárra időzítette az új Z4 bemutatóját, ám egy szemfüles BMW-rajongó egy filmforgatáson lefotózta az autót.
Vágólapra másolva!

A 2010-es BMW Z4 jövő januárban mutatkozik be hivatalosan, a Detroiti Autószalonon. A modell azonban már készen van, sőt premier előtt filmszerepet is vállalt vele a BMW egy Michael Douglas moziban. A forgatás helyszínén kapott az alkalmon a Zpost BMW-fórum egyik tagja, az autóról készített fotót pedig közzétette. Az interneten nem mellesleg egy másik kiszivárgott fotót is találni, amelyen az autó hátulja figyelhető meg - ami ha tényleg valódinak bizonyul - meglehetősen izgalmas formát ígér.

Az új Z4 karakteresebb, sportosabb elődjénél, és bár a képen nem, csupán a korábbi kémfotókról sejthető, de két elemből álló, lenyitható keménytetőt kapott. Ez egyébként lehetővé teszi, hogy a gyár kiemelje a modellpalettából a kupé változatot, jelentős gyártási költségmegtakarítást érve el.

Az új Z4 belépő szintű erőforrása Európában egy 2 literes, négyhengeres motor lesz, de - piactól függően - lehet majd választani hozzá a 3 literes, ikerturbós, hathengeres motort, ahogy a 2,5 literes, illetve a 3 literes, feltöltő nélküli erőforrás is rendelhető lesz. Az M sport változat az M3-as 4 literes, V8-as motorját örökli, 420 lőerővel.

A BMW 2009 januárjában mutatja be a 2010-es Z4-et, a Detroiti Autószalonon, további részleteket, fotókat és műszaki adatokat pedig valószínűleg még decemberben hivatalosan is közzé teszi a gyár.