Kínai gyártó érkezik Európába

Vágólapra másolva!
Az ázsiai Great Wall Motors megegyezett a bolgár Litex céggel, hogy a jövőben közösen gyártsanak Bulgáriában autókat, feltehetően az európai piacra - jelentette a Reuters.
Vágólapra másolva!

A gyár építése jövő év elején kezdődik meg a Szófiától 170 km-re északra található Lovech városa mellett. Erre a körülbelül 1500 dolgozót foglalkoztató üzemre a Great Wall autógyár 80 millió eurót szán. A kínai-bolgár közös beruházást kedden Szergej Sztanisev bolgár miniszterelnök és a Great Wall két igazgatója közti találkozón jelentették be. Hogy pontosan milyen típusokat kívánnak a kelet-európai országban gyártani jelenleg még nem tudni.

Bár Bulgáriában kétségkívül sokan örülhetnek az új munkahelyek létrejöttének, Európa többi részén mások nem biztos, hogy szívesen látják a kínai gyártót. Nemrégiben például a Fiatnak okozott egy ideig fejfájást a márka egyik modellje, mire az olaszoknak sikerült elérnie, hogy a Great Wall ne importálhassa a kontinensre GWPeri elnevezésű autóját (lent), amely túlságosan hasonlít a Fiat Pandára.

Forrás: [origo]