Kémfotókon a Mercedes E kupé

Vágólapra másolva!
Megjelentek az interneten az első kémfotók a CLK-t váltó új E osztályos kupéról. Hivatalos bemutató márciusban.
Vágólapra másolva!

A CLK érdekes öszvér volt a Mercedes palettáján, hiszen műszaki alapjait az előző C osztálytól örökölte, karosszériája mégis az E osztályra hasonlított. Az új E kupé azonban nem csak formájában, hanem a lemezek alatt is az új E osztály közeli rokona lesz.

Tartogat néhány formai újdonságot a kétajtós, ilyenek például az érdekes domborítású hátsó sárvédők, a három részre osztott oldalablakok, a köríves tetővonal, valamint a Párizsban bemutatott ConceptFASCINATION tanulmányon már látott négyrészes, szögletes fényszórók.

Ami a motorválasztékot illeti, az Audi A5 és a 3-as BMW ellenfelének szánt E kupé legkisebb erőforrása várhatóan egy 1,8 literes, négyhengeres turbómotor lesz, és a kínálat egészen az AMG 481 lőerős, 6,2 literes V8-as motorjáig tart majd. A kínálatban minden bizonnyal szerepel majd a 3,5 literes V6-os, ahogy az 5,5 literes, V8-as erőforrás is, de a 2,2 literes, és a háromliteres CDI dízelmotor is meg fog jelenni. Rendelhető lesz a 4Matic összkerékhajtás, és szinte biztos, hogy készül majd keménytetős kabrió is.

Az E osztályos kupé hivatalos bemutatója - a szedán változattal együtt - várhatóan a 2009-es Genfi Autószalonon lesz, a forgalmazás pedig az év második felében, egyes piacokon pedig 2010 év elején kezdődhet meg.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]