Késik a Kizashival a Suzuki

2009.01.06. 10:42

A cég gazdasági nehézségei és a csökkenő újautópiac miatt nem jelenik meg jövőre a Suzuki középkategóriás szedánja, és két üzemük fejlesztését is el kell halasztaniuk - jelentette a japán gazdasági napilap, a Nikkei.

A Suzuki eddig három Kizashi tanulmányt tárt a közönség elé - a legutóbbit a tavalyi New York-i Autószalonon - és az eredeti terv szerint 2009-ben be is mutatták volna a szériaváltozatot, amit 2010 elejétől meg lehetett volna vásárolni. Jelenleg azonban nem lehet tudni, mikor jelenik meg a kocsi, ugyanis a nagyméretű autók iránti keresletcsökkenés miatt a Suzuki attól tart, a közeljövőben csak kudarcra számíthatna modelljük.

A sportos szedán jövője így egyáltalán nem biztos, tavaly szeptemberben például Osamu Suzuki vezérigazgató elárulta, lehet, hogy egyáltalán el sem készül a típus, mert a felvevőpiaca annyira lecsökkent. Ennek ellentmond, hogy lesifotósok Amerikában és Németországban ősszel, tesztelés során lencsevégre kapták az autó enyhén álcázott változatát, ezért valószínűleg a Kizashi annyira közel lehet a szériagyártáshoz, hogy már nem állítják le a projektet. Az viszont előfordulhat, hogy a tervezett kombiváltozat végül nem fog elkészülni.

A Kizashi bemutatásának elhalasztása mellett a Suzuki egy thaiföldi és egy oroszországi gyára fejlesztését is leállította.

KAPCSOLÓDÓ CIKK