Megszűnik a Lancia Thesis

Vágólapra másolva!
Leállítja a 2002 óta piacon lévő prémiumautója gyártását az olasz cég, mivel pénzügyileg nem éri meg fenntartani a típust - jelentette be Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A sajátos megjelenésű luxusautót még a 2001-es Genfi Autószalonon mutatta be a Lancia, akkor nagy visszhangot keltve. Ez egyedi vonalvezetés mellett a jó anyagfelhasználás állt az autó mellett, de aztán a modell mégsem lett sikeres, hazánkban évek óta nem kapható. A csaknem őt méter hosszú és 1,83 méter széles Thesis az évek során inkább elektronikai problémákról lett híres, és a formája sem nyerte meg az 5-ös BMW, az Audi A6, és az E-osztályos Mercedes vásárlóközönségét, így nem tudott labdába rúgni. 2004-ben az elsőkerék-meghajtású modell Stola S85 elnevezésű 60 centivel hosszabb limuzin-változatát is bemutatta a gyártó.

A Thesis a Lancia Kappa utódjaként majdnem 8 éve, de most az utódlásról az olaszok nem gondoskodnak. A kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt ez valószínűleg így is marad még egy darabig, hiszen jelenleg nagy autókat nehéz eladni. A Lancia Thesis gyártása egyébként elméletileg tavaly fejeződött volna be, de állítólag csak valamikor idén tavasszal hagyják abba a kocsik készítését.