Megszűnik a Chrysler PT Cruiser

Vágólapra másolva!
Tom LaSorda, a Chrysler elnöke bejelentette, hogy a PT Cruiser utód nélkül tűnik el, gyártását 2009 közepén fejezik be Mexikóban.
Vágólapra másolva!

2000-es debütálásakor nagy port vert fel a mutatós PT Cruiser, hiszen az egyik első retróautónak számított, ráadásul a tengerentúlon nem is volt drága, utasterének mérete pedig vetekedett a középkategóriás modellekével. Nem csoda, hogy 2001-ben az Év autójának választották Észak-Amerikában. Egy apró, 2006-os ráncfelvarrás leszámítva szinte változatlan formában húzta le a kilenc évet, de a kereslet folyamatosan csökkent iránta. Legjobb évében, 2001-ben 144 ezer darab talált gazdára belőle, de tavaly már csak 50 ezret tudtak eladni. Nem kizárt, hogy a gyártása Kínában folytatódik tovább, ha a Chrysler meg tud egyezni valamelyik távol-keleti gyártóval.

A PT Cruiser már a hetedik modell, amelynek megszűnik a gyártása, mióta a Cerberus Capital Management 2007-ben megvásárolta a Chryslert a Daimlertől. A megszűntetett modellek között ott van a PT Cruiser kabrió, a Pacifica és az Aspen SUV, a Crossfire, a Dodge Magnum kombi és a Durango is.

Forrás: [origo]