Négyajtós kupé a Volvótól

Vágólapra másolva!
Képek kerültek fel az internetre egy két évvel ezelőtti Volvo tanulmányautótól. Az SC90 a bizonyíték arra, hogy a svédek sem akarnak kimaradni a divatos négyajtós kupék térhódításából, bár az autó megvalósítására kicsi az esély.
Vágólapra másolva!

A négyajtós sportkupé vonalait Nouphone J. Bansasine tervező álmodta meg még 2007-ben egy, a Volvo-gyárnál töltött szakmai gyakorlaton. Bansasine azt a feladatot kapta, hogy tervezze meg a svéd márka új csúcsmodelljét, amelynek a legújabb divatnak megfelelően négyajtós kupénak kellett lennie. Az SC90 karosszériája csak nyomokban emlékeztet egy mai Volvóéra, inkább az Audik formajegyei ugorhatnak be a hatalmas hűtőmaszkról és a morcos fényszórókról.

A kocsit egyébként egy 2015-ös modellnek képzelik el a svédek, amikor is olyan kocsikkal versenyezhetne, mint a Mercedes CLS következő nemzedéke, az Audi A7, a Porsche Panamera és az Aston Martin Rapide. Bár a jelenlegi gazdasági helyzetben szinte kizárt, hogy ezt a modellt valaha elkészítik, mindenképpen jót tenne a Volvo arculatának, ha a megszokott konzervatív tervezési filozófiáján kicsit változtatna a gyártó.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]



Videón a tanulmányautó