Izgalmas formájú szabadidőautó a Hyundai-tól

Vágólapra másolva!
Egy szabadidőautó tanulmány vázlatával rukkolt elő a koreai autógyár, amelyet heteken belül, Genfben lepleznek le a nagyközönség előtt.
Vágólapra másolva!

A Hyundai németországi tervezőközpontjában megálmodott HED-6 nevű tanulmányról, már e elnagyolt rajz alapján is látható, hogy lendületes és sportos formája szakít a jelenlegi Tucson stílusával, bár kérdéses, hogy a szériaváltozat mennyit örököl majd ebből. Az eddigi információk szerint a márciusi Genfi Autószalonon debütáló tanulmány elejében egy új fejlesztésű 1,6 literes 175 lóerős turbómotor lesz.

A HED-6 tanulmány mellett a koreaiak bemutatják a Getz-utód i20 eddig nem látott háromajtós változatát, valamint a nagyobb méretű i30 automatikus indító és leállító rendszerrel ellátott verzióját, amelynek fogyasztása 1,6 literes motor esetén hét százalékkal kisebb, szén-dioxid-kibocsátása pedig 10 g/km-rel alacsonyabb a többi változaténál. Míg az i30 lesz az első ilyen technológiával felszerelt Hyundai, a koreaiak idővel legtöbb típusokhoz elérhetővé teszik majd ezt a technológiát.