Kiszivárgott képen az új 5-ös BMW

Vágólapra másolva!
2009 végén mutatják csak be, de már felkerült egy szkennelt kép az internetre az 5-ös BMW új generációjáról, amelyet F10 kódnéven fejlesztenek Münchenben.
Vágólapra másolva!

A múlt héten leleplezett GT-tanulmány után szinte biztos, hogy az év végén érkező új 5-ös BMW kettő helyett már három karosszériával lesz kapható. A hagyományos négyajtós és a kombi mellé érkezik majd a kissé magasabb, ferdehátú GT, ami tágasabb utasterével és könnyebben pakolható csomagterével szerezhet majd híveket magának. Várható, hogy a 7-es sorozatban bevezetett műszaki újdonságok, így a négykerék-kormányzás, az aktív kanyarstabilizátorok, az adaptív lengéscsillapítók, az éjjellátó berendezés, a sávtartóasszisztens és a vészfékezésre is képes tempomat is belekerül majd a felső-középkategóriás autóba, persze ezek nagy részéért felárat kell majd fizetni.

Valószínűleg kibővül a motorpaletta is, mert várható a kétliteres, 204 lóerős biturbó dízel, a háromliteres soros hathengeres turbós benzines, és a 4,4 literes biturbó V8-as benzines érkezése, a váltók között pedig a nyolcfokozatú ZF-automata lesz az újdonság.

A kiszivárgott felvételen csak az orr-rész látszik, a felvétel alapján a fényszórók formája sokkal rafináltabb lesz, mint eddig, az indexelést LED-ekkel oldották meg, a hűtőrács-vesék pedig jóval szélesebbek lesznek. Várhatóan a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatja majd be a BMW a szériagyártású verziót, az értékesítés egy év múlva kezdődhet meg.

Forrás: [origo]