Eladja első WRC-jét a Prodrive

Vágólapra másolva!
Eladó a motorsport-történelem egy darabkája. A Prodrive ugyanis megválik legelső Subaru Impreza WRC-jétől, amelyet többek között Colin McRae is vezetett.
Vágólapra másolva!

A Prodrive áruba bocsátja a rali világbajnokságra átalakított, legelső Subaru Impreza WRC-jét. A PRO-WRC-97-001 sorszámú autót Colin McRae, a néhányszor Magyarországon is versenyző Pierro Liatti, és Kenneth Erikkson is vezette versenykörülmények között. A WRC-változat egyébként a kétajtós karosszériáról ismerhető fel, a korábbi A-csoportos Imprezák ugyanis még négyajtósak voltak.

Az autót 1998-ban eladták egy Prodrive ügyfélnek, eredeti állapotába pedig a McKinstry Motorsport állította vissza, és látta el az 1997-es Finn-rali matricájával. Az Impreza WRC-t 85 ezer fontért lehet megvásárolni, és aki sokallja az árat, választhat még az eladásra kínált autók között, ugyanis a Prodrive egy egész sorozatnyi kocsijától válna meg.

Eladó például egy N-csoportos - szintén a Prodrive által átalakított - Impreza 2005-ből 50 ezer fontért, egy 2008-as, ötajtós Impreza WRC-ért viszont már 350 ezer fontot kér Dave Richards cége. Miután a Subaru kivonult a rali világbajnokságról, valószínű, hogy az egyedi versenyautók ára magasra szökik majd, így kiváló célpontjai lehetnek a gyűjtőknek.

Forrás: [origo]