Újabb együttmüködésre vágyik a PSA

Vágólapra másolva!
A jövőben nőhet az együttműködés a BMW és a Peugeot-Citroën duó közt, így a közeljövőben közösen új motorok fejlesztésébe foghatnak - jelentette be Christian Streiff, a PSA vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A cégek jelenleg kisebb motorokat készítenek közösen. Ezeket a franciák több kompakt típusukban, a bajorok pedig a hozzájuk tartozó Mini négykerekűiben vetik be. Streiff most a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozott cége jövőbeli terveiről és arról, hogy a BMW mellett többek közt a Forddal és másokkal is szeretnének a jövőben bizonyos projekteken együttműködni.

Streiff elmondta, jelenleg azt vizsgálják, gazdaságilag megérné-e egy másik céggel közösen egy új motorcsaládot elkészítésébe fogni és ha úgy vélik igen, akkor már a közeljövőben megindulhat egy sor új négyhengeres kétliteres erőforrás kifejlesztése, majd ezeket később más motorok követhetik.

Mindeközben a BMW sem tétlenkedik, úgy hírlik, a németek készek lennének részvényeik hét százalékát adni a Daimler részvényeinek hasonló mennyiségéért, hogy szorosabb legyen az együttműködés köztük. Emellett a németeknek már jelenleg is van egy meglévő szerződésük a Fiattal.