Húsz új autót tervez a VW-csoport

Vágólapra másolva!
Az összes hozzá tartozó márkát beleszámítva több mint húsz új modellt dob majd piacra 2010 végéig a Volkswagen-csoport, jelentette ki Martin Winterkorn, a konszern igazgatótanácsának elnöke.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen alá összesen hét márka, az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Scania, a Seat és a Skoda tartozik és a haszongépjárműveket is számolva a gyártó jelenleg 178 különböző modellt értékesít a világ különböző piacain. Ezek mellé jöhet a húsz új négykerekű, amelyek közt olyan kocsik is lesznek, mint az új, 210 lóerős Golf GTI, valamint a várhatóan rövid időn belül termékcsaláddá bővülő Up! tanulmányautók végleges változatai.

Emellett Winterkorn kifejtette azt is, hogy cége szerint még jó ideig belső égésű motorokra támaszkodik majd az autóipar, éppen ezért nagy energiával dolgoznak jelenlegi TDI, TSI, TFSI motorjaik továbbfejlesztésén. Winterkorn szerint rövidesen kisméretű, négyhengeres turbótöltős vagy turbós-kompresszoros motorok hajthatják majd a csoport nagyobb SUV és négyajtós modelljeit is.