Crossover tanulmányt mutat be a Ssangyong

Vágólapra másolva!
A túlélésért küzdő Ssangyong nem adja könnyen a bőrét: 20 új modellt akarnak bevezetni az elkövetkező öt évben és az első ezek közül egy crossover lehet, amelynek előzetesét áprilisban be is mutatják.
Vágólapra másolva!

Az autó eggyel korábbi változatát tavaly a Párizsi Autószalonon mutatták be, ám a szöuli bemutatóra készülő C200 Eco Concept a koreaiak szerint már szinte megegyezik a szériaváltozattal. A kocsi -, amelynek formatervéért a híres olasz ItalDesign stúdió a felelős - akkora mint, a Nissan Quashqai, a Honda CRV és a Toyota RAV4, ami nem meglepő, ugyanis ezek a modellek lesznek a végső változat legnagyobb vetélytársa is.

Kiemelt szerep jut a C200-nak a gyártó jövőjében ugyanis ez lesz a cég új önhordó vázas autógenerációjának első tagja és - ha a Ssangyong kihúzza addig - a koreaiak több jövőbeli modelljének alapja lehet. A Szöulban kiállítandó autóban egy 175 lóerős kétliteres turbódízel motor dolgozik, amelyhez egy hatfokozatú automata váltót kapcsoltak. Az ázsiaiak azt ígérik emissziós mutatói kifejezetten alacsony lesznek.

Forrás: [origo]

A Ecón kívül a Ssangyong Aero néven egy másik C200 tanulmányt is bemutat Szöulban, ám arról a modellről még kevesebbet tudni.