Hibridként térhet vissza a Toyota MR2

Vágólapra másolva!
A csaknem két éve megszüntetett modell újraéled, a Toyota ugyanis egy hibrid, hátsókerék-hajtású sportautó tervein dolgozik.
Vágólapra másolva!

A Toyota nem egészen két évvel ezelőtt állította le a középmotoros MR2 gyártószalagját, ám nemrégiben kiderült, a japán gyár egy új hibrid modell fejlesztésén dolgozik, amely a kétüléses roadster helyébe léphet. Az információ hivatalosnak tekinthető, ugyanis a tervekről Masatami Takimoto, a Toyota alelnöke beszélt egy brit autós lapnak adott interjújában.

Az elképzelések szerint a gyár főleg az európai piacra koncentrálva alakítaná ki az új modellt, ez volt ugyanis az MR2 fő piaca, és itt még élénkebben él az autós köztudatban a név is. Az új modell nem kabrióként, hanem kupé kivitelben készülne, és a gyár felhasználva a Prius fejlesztésénél szerzett tapasztalatait, hátsókerék-hajtással kombinált hibrid hajtáslánccal látná el.

A Toyota is számít arra, hogy a leendő vásárlók sportos menetteljesítményeket várnak az MR2-utódtól, a hibrid rendszert úgy alakítják ki, hogy a modell gyorsabb legyen elődjénél, így nagyjából 7,5 másodperces eredményre lehet számítani a 100 km/óráig mért gyorsulásban.

Arról nem nyilatkozott a gyár, hogy mikor mutatják be az új modellt, ám igyekezniük kell, hiszen a Honda is építi a CR-Z tanulmány alapján tervezett saját sportos hibrid modelljét. A Toyotánál egyébként nem újdonság a hibrid sportautó elképzelése, hiszen még 2007-ben, a Detroiti Autószalonon mutatták be az FT-HS tanulmányt, amely arra lett volna hivatott, hogy a sikeres Supra vagy a Celica nevével robbanjon be a piacra, ám a projekt végül nem valósult meg, illetve jegelték.

A Toyota nem nyilatkozott arról, hogy mikor áll elő a hibrid MR2-vel, ám ha valóban előrehaladott a fejlesztés, talán hamarosan bemutatnak egy tanulmányt vagy egy prototípust valamelyik nagy nemzetközi autós seregszemlén.

Forrás: [origo]