Vágólapra másolva!
A PSA Peugeot Citroën csoport felügyelő bizottsága a veszteséges működés miatt felbontotta Christian Streiffnek, az igazgatótanács elnökének szerződését, helyére 2009. június 1.-étől Philippe Varin-t nevezik ki.
Vágólapra másolva!

A PSA csoport korábbi vezetőjét, Christian Streiffet azért távolotta el az igazgatótanács a cég éléről, mert tavaly a cégcsoport 343 millió eurós veszteséget termelt, és előreláthatólag 2010-ig nem is lesz nyereséges a működése. Philippe Varin 2009. április 15-től kezdődően vesz részt a csoport tevékenységében. Hivatalos munkába állásáig Roland Vardanega, az igazgatótanács egyik tagja tölti be az ideiglenes elnöki pozíciót. Az vezetőség tagjai között található Jean-Philippe Colin és Gregoire Oliver is.

"A rendkívüli gazdasági helyzetre való tekintettel a felügyelő-bizottság egyhangúan szükségesnek ítélte a cég élén történő változtatást. Biztos vagyok benne, hogy Philippe Varin vezetésével a csoport képes lesz kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. " nyilatkozta Thierry Peugeot, a felügyelő bizottság elnöke.

Az 56 éves Philippe Varin teljes eddigi pályafutását két nagy nemzetközi csoportnál, a Péchiney-nél és a Corus-nél töltötte el.