Apró roadstert tervez a Porsche

Vágólapra másolva!
2012 végén indulhat a Porsche ötödik modellje, egy kis roadster sorozatgyártása. Az Autobild szerint az alapokon a Volkswagen-konszern három márkája közösen dolgozik.
Vágólapra másolva!

Az Autobild című német magazin szerint néhány év múlva debütálhat a Porsche ötödik modellje, egy aprócska, középmotoros roadster. Az új sportkocsi sorozatgyártása 2012 végén indulhat, alapárát 35 ezer euróra (aktuális árfolyamon 10,4 millió forintra) becsülik.

A szóbeszédnek a lap szerint az ad alapot, hogy a Porsche illetékesei a Genfi Autószalon háttérbeszélgetésein már emlegették, hogy folynak a munkálatok egy új modellen, nem sokkal később azonban visszakoztak, azt állítva, az aktuális gazdasági helyzetben nem aktuális a kérdés.

Az Autobild viszont azóta megtudta, hogy a Volkswagen-konszernen belül jelenleg három márka fejleszt közösen egy középmotoros sportkocsit. A projektből fejlődhet ki a Golf Roadster, az Audi R4, illetve a Porsche ötödik modellcsaládja.

Forrás: [origo]

A Volkswagen és a Porsche együttműködésének szép hagyományai vannak, már az 1976-ban bemutatkozott 924-esbe is szereltek VW- és Audi-alkatrészeket. Az aktuális kínálatban a Cayenne, az Audi Q7 és a Volkswagen Touareg osztozik közös technikán, vagyis jó esélyek mutatkoznak egy újabb nagy összefogással készült modell premierjére.