Mégsem megy New Yorkba a Suzuki Kizashi

Vágólapra másolva!
A Suzuki a korábbi hírekkel ellentétben nem állítja ki a New York-i Autószalonon a Kizashi-limuzin szériaérett változatát. Az értékesítést ennek ellenére elkezdenék decemberben.
Vágólapra másolva!

Januárban felröppent a hír, amely szerint a gazdasági válság miatt a Suzuki úgy döntött, hogy leállítja a Kizashi-limuzin fejlesztését, ezzel párhuzamosan pedig szünetelteti új thaiföldi és oroszországi gyárának építését. A Suzuki hivatalosan tagadta az információkat és állította, a Kizashi következő, szériaérett változata látható lesz a New York-i Autószalonon.

Az azóta eltelt, közel három hónapban változott ez-az a Suzuki háza táján, Jeff Holland, a japánok szóvivője például elárulta, hogy az autó nem lesz látható az amerikai városban. Ennek ellenére a piaci start tervezett időpontja nem változott, a Kizashi decemberben megjelenik a japán és amerikai márkakereskedésekben.

A limuzint a tervek szerint egy új japán üzemben szerelik majd össze, a fejlesztések jelenleg is zajlanak: álcázott prototípusokkal Németországban és a tengerentúlon is találkoztak a kémfotósok. A 4650 milliméter hosszú Kizashi 2,3 és 3,6 literes motorokkal lesz elérhető az Államokban, az európai vevők számára egy kétliteres Fiat turbódízel biztosan érkezik. A legújabb Suzukihoz opcionálisan összkerékhajtás és hatfokozatú, kormányról vezérelhető automata váltó is rendelhető lesz.