Vágólapra másolva!
A New York-i Autószalonon bemutatkozott a Hyundai sokadik crossovere, a hibrid Nuvis. A tanulmány szárnyas ajtókat kapott.
Vágólapra másolva!

A New York-i Autószalon előtt a Hyundai csak egy sötét grafikát mutatott legújabb modelljéről, a Nuvisról. Már a rajzból is sejteni lehetett, hogy a tanulmány ismét egy crossover lesz, a koreai gyár ehhez segítségként annyit tett hozzá, hogy két nagy oldalajtaja szárnyas kialakítással készült. A kiállításon leleplezett, futurisztikus koncepció a Hyundai kaliforniai központjában készült, a szokásos szöveg szerint ilyen irányba mozdulhatnak el a márka leendő kisméretű szabadidő-autói.

A szárnyas ajtók és a 22 colos felnik persze biztosan hiányoznak majd a szériaváltozatról, ahogy a kék megvilágítású, űrhajós kabin megvalósítására sincs esély. A Nuvist a Hyundai házi fejlesztésű, Hybrid BlueDrive rendszere hajtja, mely 2,4 literes benzinmotorból, 30 kW teljesítményű, 205 Nm csúcsnyomatékú elektromotorból és hatfokozatú automata váltóból áll, az összteljesítmény 228 lóerő. Nem maradt ki a fékenergia-visszatáplálás, a start-stop rendszer, és a kipufogógáz-visszavezetés sem. Városban hét liter alatti fogyasztást ígérnek, de országúton is hasonló érték várható. Ahogy a Prius esetében, a hajtás történhet bármelyik motorral, de a kettő kombinációjával is. Az elektromotor táplálásáról 270 voltos lítium-polimer akkumulátorok gondoskodnak, ezek a csomagtartóban kaptak helyet.

Forrás: Hyundai