Küzdelmes, eseményekben bővelkedő vasárnapi versenyt hozott a Ferrari Challenge Európai Shell Kupájának 2. futama. A két magyar pilóta remekül helytállt, újabb pontokat szerezve a csapatnak.

Fotó: Körber László


Válint Tibor 67 ponttal második a bajnokságban

Az időjárás a szombati napot másolva 15 fokig engedte felkúszni a hőmérő higanyszálát. A szokatlanul hűvös, nedvességgel tarkított levegő meglehetősen hidegen tartotta az aszfaltot is, így a gumik nem melegedhettek fel az optimális hőfokig.

Spitzmüller Csaba autóját a Warm Up Racing szerelői rendbe tették a szombati műszaki hiba után, Válint Tibor autója pedig stabilan üzemelt az injektorcsere óta. Tibor a harmadik, míg Spici az utolsó helyről vághatott neki a 35 perc +1 körös versenytávnak.

Remekül startoltak a magyar fiúk, és jól is folytatták: Válint felverekedte magát az első pozícióba, Spitzmüller pedig módszeresen verekedte át magát a mezőny hátsó traktusán. A 20. percben a dán Dennis Andersen megpördült a pálya felső szakaszán, és belerohant a brit Jack Gerber és a tegnapi második helyezett Stephane Clareton. Nem sikerült őket levontatni a pályáról, így be kellett hívni a biztonsági autót. Ekkor Spici már a 8. pozícióban volt, csapattársa, Válint Tibor pedig vezette a versenyt.

Három kör után folytatódhatott a csatározás, Válint Tibort megelőzte Magnus Frodig a célegyenes végi kanyarban. Tibor igyekezte visszaelőzni a dánt, de nem bírt vele a hátralévő tíz percben, így a dobogó második fokán ünnepelhetett.

Spitzmüller további versenyzőket utasított maga mögé a középmezőnyben, és feljött a hatodik helyre. Ekkor találkozott a 374-es rajtszámú Bernardival, aki szabálytalan manőverrel belecsapódott a magyar ralibajnok autójába, a versenybizottság egy bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtotta. Spitzmüller a következő körben a célegyenes végén féktávon defektet kapott, és feladni kényszerült a küzdelmet a 10 pontot érő hatodik helyről. Mint később kiderült, Bernardi akkora ütést mért Spitzüller Ferrarijának kerekére, hogy az eltört, és féktávon ez okozta a defektet. Sajnos így Spici pont nélkül fejezte be a hétvégét, de csapattársa, Válint Tibor a tegnapi 14 pontot érő 4. hellyel együtt összesen 32 pontot gyűjtött.

A következő versenyt május 15-17-e között rendezik a Paul Ricard HTTT versenypályán.


Ferrari Challenge Európai Shell Kupa 2. versenyének eredménye:

1.Magnus Frodig (svéd) Formula Automobile
2.Válint Tibor (magyar) Warm Up Racing
3.Yannick Mallegol (francia)  Motor/PiacenzaFerrari Challenge Európai Shell Kupa állása négy verseny után:

1.Yannick Mallegol-Jean Marc Bachelier francia  Motor/Piacenza  70 pont
2.Válint Tibor  magyar Warm Up Racing  67 pont
3.Magnus Frodig svéd  Formula Automobile  55 pont
4.Spitzmüller Csaba magyar Warm Up Racing  41 pont

Az [origo] Ferrari Challenge rovata a Warm Up Racinggel együttműködésben készül.