Futurisztikus crossover Kínából

Vágólapra másolva!
Előzetes fotókat mutatott e301 nevű crossover-tanulmányáról a kínai Changan Auto, az újdonság a Sanghaji Autószalonon mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

Kína meghatározó szerepre tör a világ autóiparában, innovatív újdonságok nélkül ez nyilván lehetetlen lenne. Ázsiában egyre bátrabb mozdulatokkal rajzolnak ezért a tervezők, már nemcsak a funkcionalitás, a dizájn is fontos, ennek a trendnek az eredménye a Changan Auto Sanghaji Autószalonon bemutatásra kerülő crossover-tanulmánya is. A futurisztikus formavilágú autó megvalósítására nincs túl nagy esély, neve e301, ami egyfajta kódnévként értelmezve arra utal, hogy csupán egy koncepció a készülőfélben lévő sok közül.

Még a kínai autógyártók között sem túl ismert a Changan neve, a gyár jelenleg japán és nyugat-európai márkáknak dolgozik be. Több Mazda és Ford-modellt szerelnek össze Kínában a Changannál, de hasonló megállapodást a Suzukival is kötöttek az ázsiaiak.

Bérgyártásból származó tapasztalatát a Changan most saját modellekkel szeretné kamatoztatni, a sanghaji tanulmány az első lépést jelenti ezen az úton. Van már egyébként egy hétüléses modellje a márkának, ez CV8 néven fut, a cél azonban különlegesebb típusok gyártása lenne.

A Changan egyelőre nem árult el részleteket a crossoverről, a technikai adatokat a kiállításon hozzák csak nyilvánosságra.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]