Új fotó és adatok az Aston Martin Rapide-ról

Vágólapra másolva!
Tekintettel a közelgő frankfurti premierre, az Aston Martin új fotót és néhány friss adatot hozott nyilvánosságra a Rapide limuzinról.
Vágólapra másolva!

Végső fázisba fordult az Aston Martin luxuslimuzinja, a Rapide fejlesztése, az autón már csak az utolsó simítások vannak hátra. Elsőként a Frankfurti Autószalon közönsége láthatja majd a Porsche Panamera riválisának szánt négyajtóst, melyről a közelgő premierre tekintettel új fotót hozott nyilvánosságra az Aston Martin.

Sok újdonságot nem tartogat a kép a korábban látottakhoz képest: eddig is szinte biztosra vehető volt, hogy a szériaváltozat csupán apróságokban tér majd el a 2006-ban, Detroitban kiállított tanulmánytől, ám a brit márka ízelítő gyanánt néhány friss adatot is közölt a limuzinról.

Forrás: [origo]

Immár tudni lehet például, hogy az első példányokat már 2010 elején szeretnék kiszállítani, valamint azt is, hogy a négyajtós meghajtásáról a hatliteres, V12-es motor 470 lóerős, 600 Nm-es változata gondoskodik majd. A hátsó kerekekre az Aston Martin hatfokozatú, fülecskékkel vezérelhető Touchtronic automata váltóján keresztül jut az erő, a gyorsulási és egyéb adatokkal egyelőre adós maradt a gyár.

A Rapide szériaváltozata lesz az Aston Martin első olyan modellje, mely a szigetországon kívül készül, a gyártás a Magna Steyr feladata lesz Grazban.