Ismét a nürburgringi 24 óráson a Lexus LF-A

Vágólapra másolva!
A Lexus zsinórban másodszor vág neki a nürburgringi 24 órás versenynek az LF-A szupersportkocsival, bár még mindig nem gyártják sorozatban. A versenygép motorja 4,8 literes V10-es.
Vágólapra másolva!

Noha a Lexus LF-A hivatalosan még mindig csak egy tanulmány jó sorozatgyártási esélyekkel, a Toyota luxusmárkája zsinórban másodszor indul vele a nürburgringi 24 órás versenyen. Idén május 21. és 24. között rendezik a rangos viadalt, amelyre az LF-A prototípusának módosított változatával utazik a Lexus.

Az LF-A a Division 2 SP8 kategóriában fog versenyezni a GAZOO Racing színeiben, a versenyre 4,8 literes V10-es motorral szerelik fel, amelynek csúcsteljesítménye több mint 500 lóerő. Apró változás a leendő szériaváltozathoz képest, hogy a sportkocsiba bukókeretet és speciális üzemanyagtankot építettek be, karosszériája karbonszálas erősítéssel készült, spoilerek felszerelésével pedig aerodinamikája sem maradt érintetlen,

A mérnökök azt remélik, hogy a versenyen szerzett tapasztalatok segítenek majd abban, hogy a leendő utcai változat a lehető legoptimálisabb teljesítményt nyújtsa.

Forrás: LexusForrás: Lexus