Még több centenáriumi Veyron a Bugattitól

2009.04.27. 15:48

Négy modell csatlakozott a Genfi Autószalonon debütált Veyron Bleu Centenaire különkiadás mellé, az újdonságokról Olaszországban hullt le a lepel.

Valami nagy durranást várt a világ a Bugattitól a Genfi Autószalonon, ám a gyár csupán egy Veyron-különkiadást mutatott be századik évfordulója tiszteletére. Olaszországban, a Concorso d'Eleganza Villa d'Este luxusautó show keretein belül négy újabb centenáriumi modell debütált, mindegyik egy-egy legendás pilótának állít emléket.

Jean-Pierre Wimille, Achille Varzi, Malcolm Campbell és Hermann Zu Leininger négyesében közös, hogy mindannyian a legendás Type 35-tel versenyeztek a második világháború előtt. Ez a modell a Bugattik Bugattija, a gyár történetének legsikeresebb versenyautója, melynek nyolcküllős felnijét másolják az új Veyronok.

Mind a négy Centenaire Edition saját, egyedi színvilágot kapott kék, vörös, bézs és zöld keverékben. A hűtőrács szegélye, az első lökhárítók egy része, illetve az ajtók polírozott alumíniumból készültek, tükörhatást keltve. Bent a legendás versenyzők aláírásával ellátott fejtámlákat és a különkiadás jelentőségét kiemelő fémlapot helyeztek el.

Forrás: Bugatti

KAPCSOLÓDÓ CIKK