Vágólapra másolva!
Elektromos motorral szerelt C1-et készített egy kis független cég, az ev'ie névre keresztelt modell csak Nagy-Britanniában lesz kapható.
Vágólapra másolva!

Teljesen tiszta üzemű C1-et dobott piacra az Electric Car Corporation (ECC), az elektromos ev'ie csak Nagy-Britanniában lesz kapható. Külsőre ugyanolyanok az ECC C1-esei, mint amilyeneket a Citroen-kereskedésekben is látni, a belső égésű blokk helyére azonban 41 lóerős villanymotort szerelnek, az üzemanyagtank helyére, illetve a motor mellé pedig lítium-ion akkumulátorok kerülnek.

96 kilométeres óránkénti sebesség elérésére képes az elektromos C1, hatótávolsága 100-120 kilométer között alakulhat egy feltöltéssel. Az EEC szerint egy Nagy-Britanniában használatos, 13 amperes konnektorból 6-7 óra alatt tölthető fel az autó, nagyjából 90 pennys, azaz 300 forintos költséggel.

Körülbelül 500 ev'ie elkészítését tervezi az ECC a következő 12 hónapban, 2010-re az "igényektől és kormányzati támogatástól függően" 2-4000 darabra futhat fel a termelés. Három és ötajtós kivitelben is forgalmazzák az elektromos C1-et, ára 16 850 font (5,4 millió forint) lesz, közel háromszor annyi, mint amennyibe az egyliteres benzinmotoros verzió kerül.

Forrás: [origo]