Hétvégén indul a gyorsasági autós szezon

Vágólapra másolva!
Péntektől rangos nemzetközi gyorsasági autós verseny lesz a Hungaroringen, ahol igazi lóerőháborúra lehet számítani. Lesz itt DTM Audi, RSR Porsche, Ferrari, valamint egy Saleen is. A belépés díjtalan.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Ehhez hasonló látványra számíthatnak a kilátogató nézők, csak még több Porschéval és Ferrarival

Hétvégén indul a hazai gyorsasági autós szezon 2009-es szezonja a Hungaroringen. Az ingyenesen látogatható Materiál Center Kupán várhatóan igen komoly mezőny gyűlik össze, hiszen magyar bajnokság mellett ez a futam a Zóna bajnokságban is szerepel, így rengeteg külföldi résztvevő érkezik a Hungaroringre, általában igazi versenyautó csodákkal.

A nagy túraautók versenye igazi csemege lesz, hiszen a DTM Audi mellett több GT2-es kategóriájú RSR Porsche, csak kicsivel lassabb kupás Porsche, valamint Ferrari F430-as is összeméri tudását, de itt lesz a híres Saleen S7 is, valamint két eszméletlenül megtuningolt Lancer Evolution. Idén a válság miatt sajnos lecsökkent létszám a Seat Leon Szuperkupában, ezért az előzetes nevezések alapján ez mezőny is nagy túraautókkal indul. Ez plusz izgalmakat jelent, hiszen így már nyugodtan azt lehet mondani, hogy legalább 20 kiemelkedő gyorsaságú autó lesz ebben a futamban.

Forrás: [origo]

A versenyen elindul a tavalyi bajnok Walter Csaba is, aki idén gyári szerződést kapott a GT3-as Európabajnokságon induló Alpina csapattól

A kistúrásoknál igen komoly hazai mezőny gyűlhet össze, várhatóan ebben a kategóriában lesz idén a legnagyobb harc. Emellett lesz még három márkakupa: a magyar Suzuki Swift Kupa, valamint a két lengyel Kia Kupa (Picanto és cee'd). A formaautósok versenyében ebben az évben egy új szélvészgyors autó mutatkozik be, hiszen Chanoch Nissany idén már egy Formula Masterrel próbálja visszahódítani a bajnoki címet Eszenyi Lászlótól.

A versenyek már pénteken elkezdődnek, de szombaton és vasárnap is érdemes kilátogatni a rendezvényre, ahol a versenyek mellett egyébb szórakoztató programok is lesznek.