Vágólapra másolva!
A Semca tavaly év végén piacra dobott egy olcsó roadstert, amely eleinte csak Franciaországban és Angliában volt kapható. Az F16 mostantól Németországban is kapható.
Vágólapra másolva!

A Semca F16 elnevezésű kocsit 2008 végén dobták piacra Franciaországban, de mára már Nagy Britanniában és Németországban is kapható. A francia kisautó jóval barátságosabb külsejű, mint a hasonló méretű és kialakítású Ariel Atom, amelyet leginkább a versenypályák meghódítására terveztek.

Az Ariellel ellentétben a Semca F16 inkább a napos strandokon való kocsikázásra használható, bár hátuljába szerelt 105 lóerős Renault motorjának köszönhetően egészen fürgén is tud haladni. Az 1,6 literes erőforráshoz egy ötfokozatú manuális váltó kapcsolódik, amely a hátsó kerekeket hajtja.

Az autó ugyan alig több mint száz lóerős, de a tömege mindössze 564 kilogramm, ami jelentősen javítja a menetteljesítményeket. A 2,75 méter hosszú F16 körülbelül 5,5 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/órára felgyorsulni, míg végsebessége 177 km/óra. Az autót vonzóvá teheti az is, hogy mindössze 17 990 euróba azaz nagyjából ötmillió forintba kerül.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]