Beatles-különkiadás a Mini Cooper S-ből

Vágólapra másolva!
Feltámasztja története egyik legemlékezetesebb modelljét a Mini, a George Harrison emlékére készített Cooper S árverésen talál majd gazdára.
Vágólapra másolva!

Egyedi kiadást készített a Cooper S-ből a Mini, a George Harrison emlékére készült modell Silverstone-ban, a márka 50. születésnapja tiszteletére szervezett, háromnapos rendezvényen mutatkozik be. Az egyetlen példányban létező autó fényezését az egykori Beatles-tag 1966-os Minije inspirálta, ám a hippis, főleg indiai mintákat csak részben emelték át a 21. századi kiadásra. Harrison autója központi szereplője volt az együttes Magical Mystery Tour koncertsorozatának is.

Az egyedi Minit az özvegy Olivia Harrison kapja, aki később elárverezi az autót: minden bevételt a Beatles vezető gitárosának 1973-ban létrehozott alapítványa, a Material World Charitable Foundation számlájára utalnak át. Harrison eredeti Minije a gyár szerint ajándék volt a banda menedzserétől, Brian Epsteintől, a modern kori reinkarnáció műszakilag teljesen megegyezik a Cooper S szériaváltozatával.

Forrás: Mini