Válint Tibor egyedül indul Imolában

Vágólapra másolva!
Pénteken kezdetét vette a Ferrari Challenge soron következő versenyhétvégéje a kultikus imolai pályán. Ezúttal az olasz és az európai kupasorozat versenyzőin kívül az Abarth Fiat 500 kupa és a régebbi Forma-1-es autók csapata, az F1 Clienti is elkísérték őket.
Vágólapra másolva!

Fotó: Körber László [origo]

Válint Tibor a harmadik idővel várja a szombati versenynapot
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A Warm Up Racing Válint Tiborral látogatott el az eseményre, hisz pilótatársa, Spitzmüller Csaba épp a Salgó-ralin igyekszik megvédeni bajnoki címét. A pénteki napon egy kétórás teszt és egy egyórás szabadedzés állt a résztvevők rendelkezésére, hogy ismerkedjenek a rendkívül technikás aszfaltcsíkkal. A teszt reggel 9-kor kezdődött, és ezúttal a professzionálisnak számító Pirelli kupasorozat pilótái egyszerre edzettek a Shell Kupa-beli ferrarisokkal. Szerencsére a jósolt égi áldás elkerülte az versenypálya közelét, így adottak voltak az ideális körülmények.

Válint Tibor összesen 37 kört teljesített, a legjobb 1:54:103 lett, amivel a harmadik helyen végzett. A leggyorsabb - a németes nevű - Walter Forer/Peter Reichegger, olasz páros lett 1:53:040-nel, mögöttük pedig a bajnokságot vezető, francia Jean-Marc Bachelier/Yannick Mallegol duó hozta be Ferrari F430-át.

Fotó: Körber László [origo]

A Ferrari F430 tetejére felkerült a magyar trikolór is. Így könnyebben megkülönböztethető a mezőny többi fekete autójától
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A magyar versenyautó a teszt utolsó köreiben elkezdett dadogni, de a szervizcsapat megtalálta a problémát, és orvosolta is a két futás közötti négyórás szünetben, így Válint újult erővel vághatott neki a délutáni edzésnek. Hogy javítsanak az Ferrari Challenge F430 stabilitásán, puhákra cserélték a hátsó gátlókat.

Megismétlődött a délelőtti sorrend. Az olasz páros öt századot javítva nyerte a szabadedzést. A francia csapat lett a második, több mint hét tized másodpercet faragtak le idejükből. Válint Tibor 23 kört tett meg a pályán. és harmadik lett. Ő is szinte ugyanazt az eredményt futotta, mint a teszten.

A csapatnak nem maradt mára más hátra, mint felkészíteni a versenyautót a szombati időmérőre.

Ferrari Challenge Európai Shell Kupa tesztjének eredménye:

1.Walter Forer/Peter Reichegger 1:53:040 Rossocorsa/Pellin (olasz)
2.Jean-Marc Bachelier/Yannick Mallegol 1:53:851 Motor/Piacenza (francia)
3.Válint Tibor 1:54:103 Warm Up Racing (magyar)


Ferrari Challenge Európai Shell Kupa szabadedzésének eredménye:

1. Walter Forer/Peter Reichegger 1:52:986 Rossocorsa/Pellin (olasz)
2.Jean-Marc Bachelier/Yannick Mallegol 1:53:134 Motor/Piacenza (francia)
3.Válint Tibor 1:54:135 Warm Up Racing (magyar)


Az [origo] Ferrari Challenge rovata a Warm Up Racinggel együttműködésben készül.