Válint Tibor nyert Imolában

2009.05.16. 21:54

Az imolai versenypályán rendezett Ferrari Challenge versenysorozat szombati napja is kiválóan alakult a Warm Up Racing számára. A csapat pilótája, Válint Tibor megnyerte a Shell Kupa szombati versenyét.

Fotó: Körber László [origo]

Eredményhirdetéskor még nem lehetett tudni, hogy Válint nyert
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Az eső lábát lógatta a gyönyörű táj felett Imolában szombat reggel, nem lehetett tudni, milyen lesz az időjárás. Szerencsére maradt a száraz, felhős idő, így fent hagyták a pénteken használt slick gumikat az autókon, a Warm Up Racing szerelőgárdája pedig keményített a Ferrari futóművén a reggeli időmérő edzésre.

A kétszer huszonöt perces időmérő első felének derekán hajtott ki a bokszból a magyar pilóta a fekete versenyautójával. Az első körben igyekezett bemelegíteni a gumikat, ami elég jól sikerült, így a második gyors körén 1:52:973-as időt futott, amivel majd egy másodpercet javított eddigi legjobbján. Sajnos a következő körben - miközben megpróbált egy még jobb kört kicsikarni - kicsúszott a sóderágyba. A rendezők miután kiemelték - érthetetlen módon - a park fermébe vitték, így Tibornak nem volt lehetősége visszatérni az edzésre. Ám lefutott ideje elég volt ahhoz, hogy megszerezze a Shell Kupa második rajtkockát. A verseny előtt egy alapos sódermentesítés várt a Ferrari F430 Challenge-re, amely kisebb karcolásokkal megúszta a kicsúszást. Így minden adott volt egy jó eredmény eléréséhez.

A hétvége első futamának első köreiben a sorrenden szinte semmi nem változott, csak az Olasz Pirelli Kupában versenyző Misslin jött fokozatosan előrébb a hátsó traktusokban kiosztott starthelyéről. Válint Tibor egyre közelebb férkőzött az előtte haladó Walter Forerhez, aki rendszerint úgy védekezett, hogy levágta a sikán kivezető szakaszát, ezzel egy kis előnyt szerezve. Így Tibor mindig kezdhette elölről a felzárkózást.

Fotó: Körber László [origo]

Válint Tibornak, Major József, a Warm Up Racing technikai vezetője gratulál


A verseny végén már csak tizedekkel maradt le olasz riválisától, a kockás zászló a második helyen intette le. A díjátadás után a versenybizottság kizárta Walter Forert, így Válint Tibor megszerezte második győzelmét a Ferrari Challenge sorozatban.

Természetesen a győzelemért járó húsz pontot a Warm Up Racing is megkapta, amivel megerősítette a csapat első helyét a bajnokságban, Tibor pedig átvette a vezetést a francia Bachelier/Mallegol párostól.

A vasárnapi versenynek - az időeredmények alapján - a második rajtkockából vághat neki, előle a francia Clareton, mögüle pedig a szintén francia Mallegol rajtolhat.

Ferrari Challenge Európai Shell Kupa időmérő edzés eredménye:

1. Walter Forer (olasz)   1:52:355  Rossocorsa/Pellin
2. Válint Tibor (magyar) 1:52:973  Warm Up Racing
3. Magnus Frodig (svéd)  1:53:439  Formula AutomobileFerrari Challenge Európai Shell Kupa 1. versenyének eredménye:

1. Válint Tibor  Warm Up Racing
2. Magnus Frodig  Formula Automobile
3. Stephane Clareton (francia) Stradale Automobile

Leggyorsabb kör: 1:55:082 (Stephane Clareton)
Legnagyobb sebesség: 271,5 km/óra (Válint Tibor)

Az [origo] Ferrari Challenge rovata a Warm Up Racinggel együttműködésben készül.