John Cooper-különkiadás a Minitől

Vágólapra másolva!
Szinte már túlzásba viszi ötvenedik születésnapja ünneplését a Mini, újabb jubileumi különkiadást jelentett be a márka.
Vágólapra másolva!

Ötvenedik születésnapját ünnepli idén a Mini, de akkora lendülettel, hogy az szinte már túlzásnak tűnik. Csak úgy ontja magából a jubileumi különkiadásokat a márka, megérkezett a legújabb is, amely a Mini World Champion 50 nevet kapta. Ezúttal nemcsak önmaga, hanem a Forma-1-ben ötven éve bajnoki címet szerzett John Cooper előtt is tiszteleg a Mini.

Manapság John Cooper Works néven futnak a legizmosabb Minik, a World Champion 50 különkiadásnak is az aktuális modell adta alapjait. Nem is módosítottak rajta semmit, az eltérések csupán a külsőben keresendők, a fényezés például a klasszikus, fehér versenycsíkokkal tűzdelt "British Racing Green" zöld árnyalatban pompázik.

Nem hiányozhat az autóról a teljes John Cooper Works-féle aerodinamikai csomag, amelynek része, hogy szénszálas anyagból készült légbeömlő került a motorháztetőre. Hátul diffúzor teszi teljessé a képet, a 17 colos felniket feketére festették. HarmanKardon audiórendszer és fekete bőrkárpitozás a kabin legfőbb extrái, az új modellt szeptembertől gyártják. Összesen 250 darab készül belőle, ebből 100 a brit piacon, a maradék 150-en osztozhat Európa.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]