Sébastien Loeb a Becsületrend lovagja

Vágólapra másolva!
A francia államfő, Nicolas Sarkozy a Becsületrend lovagja címmel tüntette ki az ötszörös rali világbajnokot.
Vágólapra másolva!

Sébastien Loeböt az Elysée palotában ütötték a Becsületrend lovagjává. Az ötszörös rali világbajnok családtagjai, barátai és a PSA-csoport felsővezetőinek társaságában fogadta Nicolas Sarkozy köztársasági elnök gratulációját.

"Óriási megtiszteltetés számomra ez a kitüntetés a köztársaság elnökétől. Bár a címet személyre szólóan kaptam, szeretném megosztani a Citroën-csapat minden tagjával. Amikor egy verseny végén felcsendül a Marseillaise, mindannyian büszkén gondolunk arra, hogy munkánk eredményeként magasban leng a francia zászló. Remélem, továbbra is méltóképpen tudom képviselni hazámat, és a szezon végén újabb - sorozatban a hatodik - világbajnoki sikernek örülhetünk majd!" - fejezte ki örömét az ötszörös világbajnok.

A francia forradalom után alapított becsületrend a legmagasabb kitüntetés, amelyet polgári személy kaphat Franciaországban. Azokat a polgárokat tüntetik ki így - származástól és társadalmi helyzettől függetlenül -, akik kiemelkedő teljesítményükkel az élet bármely területén hozzájárultak Franciaország hírnevének öregbítéséhez.