Harmadjára is World Series by Renault a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
2008. június 13-14-én immár harmadik alkalommal látogat el hazánkba a világhírű World Series by Renault sorozat. A szinte F1-es szintű rendezvénysorozat azzal vált híressé, hogy a versenyhétvégék látogatása ingyenes, miközben szokatlanul közel engedi a tűzhöz az embereket.
Vágólapra másolva!

Forrás: Renault

Június 13-14-én újra a Hungaroringre látogat a World Series by Renault sorozat. Idén is ingyenes látogatható a rendezvény
(A képekre kattintva megnézheti a tavalyi WSR-en készült képeinket.)


Idén nyárom immár harmadjára látogat el Magyarországra a World Series by Renault versenysorozat. A június 13-án kezdődő ingyenesen látogatható Renault hétvége a család valamennyi tagja számára felejthetetlen élményt garantál, a kétnapos verseny alatt nem csak a pályán láthatók látványos küzdelmek, hanem a pálya mellett is érdekes programok, kiállítások lesznek.

Egy ilyen rendezvénynek általában több célja is van, de a legfontosabb, hogy közelebb hozza az emberekhez az autósportot. A World Series by Renault sorozat majdnem F1-es szintű felhajtást jelent, de itt sokkal közelebb engedik az embereket a versenyzőkhöz, a versenyautókhoz. Be lehet menni a paddockba, járkálni lehet a versenyautók között, sőt a kategóriák egy-egy autóját is kiállítják. A Renault bemutatja történetét régi modellek és versenyautók segítségével, és persze megmutatják a teljes új-Renault-választékot is.

Fotó: Mudra László [origo]

Meglepően közel engedik a nézőket a versenyautókhoz


A pályán összesen öt kategória versenyét láthatjuk, amelyből a csúcskategóriája a WSR 3.5 gyakorlatilag az F1 előszobája, két éve még itt versenyzett Sebastian Vettel is. Lesz még európai valamint olasz Formula Renault 2000-es futam, szlovén Clio Kupa, valamint Mégane Trophy, amelyben már megjelennek az új Mégane-ok is.

Forrás: Renault

A WSR 3.5 a Forma-1 előszobája. Két éve még itt versenyzett Vettel is


A családbarát ingyenes rendezvényen lesznek gyerekprogramok, veterán- és versenyautó-bemutató, utóbbiak látványos körözgetésbe is kezdenek a versenypályán.

Tavaly 120 ezren látogattak ki a kétnapos, ingyenes rendezvényre a Hungaroringre, idén még több embert várnak.

Forrás: Renault

A veterán versenyautók is parádéznak a Hungaroring aszfaltján.
Jean Ragnotti általában külön show-val szórakoztatja a közönséget a kis R5 Maxi Turboval


A World Series by Renault rendezvényre szóló ingyenes belépőjegyek a Renault valamennyi magyarországi márkakereskedésében megtalálhatók, és letölthetők a www.worldseriesbyrenault.hu oldalról.