Hatalmas Zengő Motorsport siker a Seat Európakupán

Vágólapra másolva!
A Zengő Motorsport idén is nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a nehezedő körülmények ellenére ismét elindultak a Seat Európakupán. Már tudjuk, nem hiába. Az első hétvégén mindkét nap zengős autó győzött.
Vágólapra másolva!

A Seat Sport tavaly elindított egy új tehetségkutató sorozatot a túraautó világbajnokság berkein belül. A Seat Leon Eurocup a WTCC hat európai futamán jelent meg betétfutamként, és a hétvégéken a legtöbb pontot gyűjtő versenyző mindig azt kapta ajándékba, hogy a Seat színeiben elindulhatott a WTCC soron következő futamán. Tavaly már a Zengő Motorsport eredményesen képviselte hazánkat az Európakupán, hiszen Wéber Gábor és Michelisz Norbert is futamot tudott nyerni, sőt utóbbi az utolsó monzai futamokon megszerezte a WTCC-ben való indulás lehetőségét. Michelisz számára Okayamában megfelelően sikerült a debütálás, de a WTCC szezon már nem jött össze.

Éppen ezért a Zengő Motorsport idén is belevágott a nagy kalandba, azonban az egyre nehezedő gazdasági körülmények mellett már csak Michelisz Norbert számára sikerült biztosítani az indulást. Wéber Gábor egyelőre nem tudott csatakozni a csapathoz, viszont a csapat tavalyi eredményeit látva a Zengő Motorsporthoz igazolt egy új fiú: Andrea Larini. A DTM bajnok és ex F'-es versenyző Nicola Larini öccse tavaly két dobogós helyezést szerzett, idén azonban tovább lépne.

Forrás: markakupa.hu

Michelisz Norbi számára idén is a WTCC-ben való indulás a cél


A Zengő Motorsport számára igen sikeresen telt az első hétvége, hiszen a valenciai első hétvégén Michelisz Norbi a szabadedzéseket, majd szokásához híven az időmérőt is megnyert. A magyar tehetség sorozatban ötödik időmérőjét nyeri a Európakupán, ezzel lassan őrületbe kergetve a konkurenseket. Az első futamon aztán egy kis ideig elvesztette az első helyet, de aztán visszaszerezte, így az idei első futamot máris megnyerte Norbi. A szervóhibával küszködő Larini a nyolcadik lett, így vasárnap ő indulhatott az élről.

Sajnos a második versenyen Michelisz ismét elérte a végzett, a nyolcadik helyről rajtoló Norbit a társak bedarálták. Több koccanás után eltört a kormányösszekötő, így fel kellett adnia a versenyt. A zengős csapatnak mégsem kellett elszomorodnia, ugyanis a másik versenyző, Andrea Larini az élről rajtolva megnyerte ezt a futamot, így mindkét nap Zengő Motorsport győzelem született. Ezzel az eredménnyel Larini vezeti a bajnokságot, a peches Michelisz a negyedik.

A Seat Európakupa következő futama június 19-én Brnoban lesz, ahol ismét a WTCC hétvége betétfutamaként szerepel ez a sorozat. Erre a versenyre hazánkból is érdemes kilátogatni, hiszen Brno nincs annyira messze.