A Fiat autócsere programot indít június 1-től

Vágólapra másolva!
A Fiat Magyarország elindította saját roncsautó programját: az öt évnél idősebb Magyarországon forgalomba helyezett régi autók támogatják, amennyiben valaki új Fiatok modelleket vásárol.
Vágólapra másolva!

Autócsere programot indít a Fiat Magyarország Kft.: a Fiat valamennyi magyarországi márkakereskedője, a már megszokott kedvezményeken felül, további 180.000 Ft-os támogatást biztosít azon autótulajdonosoknak, akik 5 évnél régebben, Magyarországon forgalombahelyezett gépjárművüket új Fiat személygépkocsira cserélik.

Hosszú ideje várunk Magyarországon arra, hogy a Kormány bevezesse, a sok európai országban már sikerrel útjára indított Roncsautó Programot, amely arra hivatott, hogy a nehéz gazdasági helyzetben a régebbi autók tulajdonosainak közvetlen anyagi segítséget nyújtson a régi, környezetszennyező gépkocsik fiatalabb, modernebb és sokkal inkább környezetbarát autóra cseréléséhez.

A kormányzati program még nem indult el hazánkban, és ki tudja, lesz-e egyáltalán. A Fiat Magyarország Kft. azonban úgy döntött, nem vár tovább és 2009. június 1-től elindította saját, Fiat Autócsere Program nevű kezdeményezését. A program keretében a Fiat személygépkocsik gyártója - Magyarországon jelenleg egyetlen autógyártóként- ilyen formában szeretne segítséget nyújtani a régi autók tulajdonosainak az autócseréhez.

A Fiat Autócsere Program keretében a Fiat Magyarország Kft. a mindenkor érvényes kiskereskedelmi akciókon felül további 180.000 Ft bruttó kedvezményt biztosít azok részére, akik új Fiat Panda, Grande Punto, Linea vagy Bravo gépkocsit vásárolnak a magyarországi Fiat márkakereskedések valamelyikében és az adás-vételi szerződés megkötésének pillanatában rendelkeznek a következő feltételeknek megfelelő személygépkocsival:
- Legalább 5 éve, Magyarországon helyezték forgalomba
- A tulajdonos (vagy az üzembentartó) ugyanaz a személy, vagy a tulajdonos (vagy az üzembentartó) címe megyegyezik a használt és az új autónál.

Az akciónak nem feltétele, hogy az idősebb gépjárművet beszámíttassa a Fiat Márkakereskedésben.