Roadster készül a Mazda2-ből

Vágólapra másolva!
Friss japán pletykák szerint a Mazda fontolgatja, hogy apró roadstert készít a Mazda2-ből. Az Opel Tigra, a Peugeot 207 CC és a leendő Twingo CC ellenfele lenne az új modell.
Vágólapra másolva!

Japán lapinformációk szerint apró roadstert építene a Mazda a kettes alapjaira, hogy azoknak is tudjon nyitott tetős alternatívát nyújtani, akiknek az MX-5 már túl sok. Viszonylag népszerű szegmensbe törhetne be a japán gyár az új modellel, olyanok ellenfele lehetne, mint az Opel Tigra, a Peugeot 207 CC és a leendő Renault Twingo CC.

Egyelőre nincs hír arról, milyen tetőt kaphat a roadster, ám valószínű, hogy kemény fedél kerül rá, amennyiben zöld utat kap. Maradna az elsőkerékhajtás és a jelenlegi kínálatból ismert motorokon sem változtatnának, azaz 1,3 és 1,5 literes benzines, illetve 1,4 és 1,6 literes dízelmotorokkal kerülne forgalomba az apró kabrió. Nem csupán információkat, hanem egy számítógépes grafikát is közölt a Best Car az új modellről, amelynek érdekessége a furcsa fényszóró-kialakítás, ez azonban nyilvánvalóan csak tipp, a végleges stílusjegyekről szinte biztosan nem született még döntés.

Forrás: [origo]