Hivatalos előzetes az új Bentley Arnage-ról

Vágólapra másolva!
Keveset mutató, titokzatos előzetes fotót hozott nyilvánosságra a Bentley az Arnage utódjáról. Augusztusban mutatkozik be az új modell.
Vágólapra másolva!

Komoly jövőre vonatkozó tervei vannak a Bentleynek az Arnage-sorozattal, azzal együtt is, hogy az aktuális generáció gyártása hamarosan leáll. Az utód összeszerelése már jövő év végén elkezdődhet, mindenből egy kicsit többet ad majd. Nagyobb, gyorsabb és még inkább luxusjellegű lesz az új limuzin, amely várhatóan pontosan egy évvel az aktuális széria búcsúja után fut be. Állítólag egy majdnem szériaérett tanulmány már látható lesz az augusztusi Pebble Beach Concours d'Elegance luxusautó show-n.

Egy előzetes, keveset mutató kép már nyilvánosságra került az újdonságról, ezen csupán a motorháztető és az embléma látszik. Valószínűleg drágább lesz az új modell a réginél, ám erről csupán annyit mondott egy szóvivő, hogy az árcédulán szereplő összeg tükrözni fogja a modell exkluzivitását és abszolút újdonság jellegét. A hírek szerint a Bentley központja közelében a tesztpilóták már futják a kilométereket az új modellel, az egyéves gyártási szünetre az aktuális gazdasági helyzet miatt van szükség.

Project Kimberly név alatt zajlik az új Arnage fejlesztése, a modell alapja az Audi alaposan átdolgozott moduláris platformja lesz. Saját V8-asát persze megtartja a brit márka, az erőt új nyolcfokozatú, ZF automata váltó továbbítja majd a hátsó kerekekre. Volt arról szó, hogy a palettán esetleg feltűnik egy új dízelmotor is, ennek valószínűsége azonban csekély. Sokkal inkább elképzelhető, hogy a Bentley bioetanolos változatot készít új modelljéből, amelynek elkészítéséhez várhatóan bőven használ majd alumíniumot, hogy súlyát és fogyasztását viszonylag alacsonyan tartsa. Később érkezik majd a sportos Arnage T is, arra azonban nem kell számítani, hogy néhány korábbi pletykának megfelelően ebbe a Bugatti Veyron W16-os blokkja kerül.

Forrás: Bentley
Forrás: Bentley