Ismét Renault-ünnep a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
Idén is az előző évekhez hasonló népszerűségnek örvend a Hungaroringen zajló World Series by Renault rendezvény, amely nem csak az autók szerelmeseinek, hanem az egész családnak kiváló szórakozást nyújt. Nézzék meg az első nap képeit!
Vágólapra másolva!

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]


A történelmi Renault-modelleket is bemutatták. Estafette, R4, R8, R16 és R5 a Hungaroring célegyenesében
(


A World Series by Renault sorozat eddig két alkalommal látogatott el hazánkba, de úgy tűnik, semmit sem csökkent a népszerűsége. Az elmúlt két évben a hétvégék két napja alatt közel 120 ezer néző volt kíváncsi a különleges eseményre, és a szombati tömeget látva idén is hasonló nézőszám várható.

A Renault családi hétvégéje idén sem okozott csalódást: az ingyenesen látogatható rendezvény a Forma-1-hez hasonló világba kalauzol minket, csak éppen sokkal barátságosabban. Itt kiegészítő programok szórakoztatják a nagyérdeműt, miközben a versenysport iránt érdeklődök egészen közel mehetnek a versenyautókhoz és a versenyzőkhöz. Az igazán fanatikusok még a már nem használt slick gumikat is megkaphatják ajándékba, de nem csak ezért érdemes kilátogatni.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]


A Renault Sport sátra az autóversenyzés szerelmeseit kötötte le


A Renault gondoskodik arról, hogy a nézők a márka jelenét és múltját is megismerhessék, a márka összes modellje mellett a Dacia modelljei is megnézhetők. A Renault Sport autóinak külön sátruk van, ahol a különböző RS modellek mellett megcsodálhatók a belőlük készült versenyautók isA modellfrissített Clio RS-t valamint az új Mégane RS-t első alkalommal itt lehet látni hazánkban.

Az új típusokak mellett jelen vannak a legendás modellek is, amelyek fel is vonulnak a pályán, akárcsak a legendás versenyautók, ezek az autók természetesen külön kiállítósátorban is megcsodálhatók. A hazai Renault-klubok is jelen vannak jó néhány egyedi autóval, de annak sem kell unatkoznia, akit ez nem köt le annyira. A gyerekek számára van ugrálóvár, dodzsempálya, lehet gokartozni is, bár ez utóbbi inkább a felnőttek kedvenc programja.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]


Kicsi, de látványos: R5-kör, egy helyben


Természetesen a pályán is történt érdekes esemény, hiszen a World Series by Renault a márka népszerűsítése mellett Európa egyik legkomolyabb versenysorozata. A Formula Renault 3.5-ös sorozat a Forma-1 előszobájának is tekinthető, hiszen a GP2-es autókkal egy szinten lévő formaautók sok tehetséget indítottak már el az F1 felé. Két éve még a Hungaroringen láthattuk Sebastian Vettel is, aki ma már az F1 egyik legnagyobb ígérete.

A nap legjobban várt versenye ezért a Formula Renault 3.5 kategória futama volt, amelyet egyébként a Eurosport csatorna élőben közvetített. A küzdelmes versenyt Fairuz Fauzy nyerte meg Marco Barba és Bertrand Baguette előtt. A kisebb, kétliteres formaautóknál Jean Eric Vergne nyert toronymagasan, majdnem tíz másodpercet adva a második Berthonnak. A túraautóknál a Mégane Trophyban egyszerre versenyeztek a régebbi és az új Mégane-ok; itt is magabiztos győzelem született, a francia Dimitri Enjalbert szintén tízmásodperces előnnyel nyert.

A programok vasárnap is folytatódnak a Hungaroringen. A belépés ingyenes.