Mini-klón Franciaországból

Vágólapra másolva!
CH26 néven a Mini Cooper és az Alfa Romeo MiTo keverékének tűnő kisautót dobott piacra a francia Chatenet. Ötlóerős dízelmotor dolgozik benne.
Vágólapra másolva!

Első pillantásra a CH26 szokásos kínai másolatnak tűnik, egy kis Mini Cooper, egy kis Alfa MiTo és már kész is az új modell. Meglepő módon azonban a kisautó nem ázsiai, hanem európai termék, gyártója a francia, nem túl ismert Chatenet, ami rögtön érdekesebbé teszi a történetet. 3065 milliméter a pöttöm teljes hossza, vagyis 370 milliméterrel nyúlik túl a második generációs smart fortwo-n, ám ülésből így is kettő darab van benne.

A műszaki adatokról annyi derül ki a franciák weboldala alapján, hogy a CH26-ba egy 523 köbcentis, kéthengeres mini dízelmotor került, amelynek csúcsteljesítménye 5,4 lóerő 3200-as percenkénti fordulatszámnál. Súlya 349 kiló, végsebessége 45 km/óra, vagyis afféle mopedautóról lehet szó, 3,15 literes átlagfogyasztással és 500 kilométer körüli hatótávolsággal.

Ehhez képest az autó árazásával teljesen eltévedt a francia gyár, nagyautós pozícionálást sugall: a CH26 vadiúj példányait 13 600 euróért (3,8 millió forintért) árulják az országban.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Forrás: [origo]Forrás: [origo]