Jeep-alapú Alfa-terepjáró a láthatáron

Vágólapra másolva!
Az IHS Global Insight elemzőcég megvizsgálta, milyen új modellek sülhetnek ki a Fiat-Chrysler partnerségből. Állítólag Jeep-alapú Alfa-terepjáró is jöhet.
Vágólapra másolva!

Elemzőcégek jóslatait nem feltétlenül kell készpénznek venni, az IHS Global Insight mindenesetre érdekes felmérést készített a Fiat-Chrysler együttműködés esetleges jövőjéről. Az elemzők szerint több újdonságra lehet számítani 2011 és 2012 között, amelyek Észak-Amerikában készülnek majd. Kezdésként az Alfa 169-esről ír az IHS, az 5-ös BMW riválisának szánt limuzin a Chrysler ontariói üzemében készül majd 2011 novemberétől.

Az elemzés szerint a 169 a Chrysler LX platformjára épül majd, amely a 300 és a Dodge Charger modellek alatt is lapul. Azért érdekes a jóslat, mert korábbi kiszivárgott tervekben az szerepelt, hogy az Alfa saját erőből fejleszti ki a 169-est, nem pedig egyszerűen átcímkéz egy meglévő modellt.

A Chrysler csődje miatt késik az új Dodge Charger és Chrysler 300 gyártásának startja, előbbi 2010 novemberétől, utóbbi 2011 januárjától készül majd. Amerikában is beindul állítólag a Fiat 500 forgalmazása, a helyi verziót a mexikói Tolucában szerelik majd össze, a piacon 2011 júliusában jelenik meg.

Ez lesz az egyetlen Fiat-logós modell az Államokban, a Panda 4x4 már Jeepként készül majd, szintén Tolucában. Nem marad amerikai érintettség nélkül az olaszok C-EVO platformja, melyre a Lancia Delta és a Fiat Bravo épül, az elemzők szerint az új generációs Dodge Journey, Dodge Caliber és Chrysler Sebring is erre az alapra épül majd, mindegyik gyártása 2011-ben kezdődik.

Állítólag ez a padlólemez lesz majd a lelke az Alfa kompakt SUV-jának és az új Jeep Libertynek is, mindkettőt az ohiói Toledóban szerelhetik össze. Készülhet egy nagyobb Alfa-terepjáró is GTX néven, méghozzá a Chrysler jeffersoni üzemében. Gyártása 2011 júliusában kezdődhet, alapja pedig állítólag Jeep Mercedestől származó WL platformja lehet, amelyre a Grand Cherokee épül.

Szó van Alfa MiTóról és Dodge Hornetről, mindkét modell Belvedere-ből jöhet. A Hornet 2011 márciusától, a MiTo júliustól készülhet.