Vágólapra másolva!
Szemben az eredeti tervekkel csak jövőre mutatkozik be az Audi A8 új generációja. A válság kényszeríti váltásra a németeket.
Vágólapra másolva!

Úgy tervezte az Audi, hogy szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon rántja le a leplet az új A8 limuzinról, a premier azonban valószínűleg átcsúszik a következő esztendőre. A döntés összefüggésben van a válsággal, de nem saját anyagi problémáik miatt halasztanak az ingolstadtiak: abban bíznak, hogy egy 2010-es premierrel sokkal inkább az autóra irányulhat az autós világ figyelme.

Frankfurtban világpremierek sokaságát tartják. Minden autógyár kiemelt figyelmet fordít az idei legnagyobb európai kiállításra, a válság miatt azonban sokan arra kényszerülnek, hogy kevesebb 2010-es szalonon jelenhetnek meg. Detroitba például sokan nem utaznak el, az Audi ezért szívesebben mutatja majd be a tengerentúlon az új modellt, ahol a szokásosnál kisebb nyüzsgés miatt nagyobb figyelmet kaphat.

Arról is döntött az Audi, hogy az új R8 kabrió csak az 5,2 literes V10-es motorral lesz elérhető, a 4,2 literes V8-as nem szerepel majd a Spider-kínálatban. Ennek oka, hogy az R8 kupé aktuális modellciklusa végén a 4,2-es eleve kiesik, emiatt úgy gondolták az illetékesek, hogy a hátralévő időre felesleges lenne beszerelni a kupéba.

Forrás: [origo]