Zöld utat kapott az elektromos Smart

Vágólapra másolva!
Sikeres teszteket zárt a Daimler Nagy-Britanniában az elektromos Smarttal. Az eredményeket látva a cég úgy döntött, hogy sorozatgyártásba küldi a miniautót.
Vágólapra másolva!

Limitált darabszámban, de sorozatban készülhet ezentúl a Smart Fortwo elektromos változata, az Electric Drive. 2007 decembere óta a Daimler Nagy-Britannia útjain tesztelte, mennyire működőképes a koncepció, a próbaidőszak most zárult le. Összesen száz ForTwo-ból állt a flotta, a zéró károsanyag-kibocsátású kisautókat a rendőrség, tömegközlekedési és köztisztasági vállalatok, illetve államigazgatási szervek képviselői tesztelhették.

A Daimler úgy véli, hogy a szigetország, de különösen London ideális helyszín volt a teszt végrehajtására, az elektromos Smartok jól vizsgáztak. Angliában az elektromos Smart első generációját próbálgatta a Daimler, az Egyesült Államokban, Milánóban, Párizsban és Rómában viszont már a második generációt tesztelhetik majd kiemelt ügyfelek.

Ez a széria már hosszabb hatótávolságú lesz, töltése rövidebb ideig tart majd és teljesítménye is nagyobb lesz, köszönhetően a frissen kifejlesztett lítium-ion alapú akkumulátor-csomagnak.

Forrás: Daimler