Prius-technika a hibrid Aurisban

Vágólapra másolva!
Ősszel mutatja be a Toyota a kompakt Auris hibrid változatát, amely a nagy-britanniai Burnastonban készül majd. Hajtásláncát a Priustól örökli.
Vágólapra másolva!

Ősszel, a Frankfurti Autószalonon áll a nagyközönség elé a Toyota az Auris hibrid változatával, amely a nagy-britanniai Burnastonban készül majd. Ugyanaz a hajtáslánc kerül a benzines-elektromos kompaktba, mely a Prius harmadik generációjába is, azaz a 98 lóerős, 1,8 literes Atkinson-ciklusú benzineshez egy 80 lóerős elektromotor kapcsolódik.

Furcsa húzásnak tűnhet ez a Toyotától, de a hibrid Auris olcsóbb lesz a Priusnál. Részben azért, mert kisebb, részben pedig azért, mert felszereltsége szegényesebb lesz, a japán gyár ezért elsősorban a Honda Insight közvetlen riválisának szánja az újdonságot.

Tekintettel a kisebb méretekre és alacsonyabb súlyra, a hibrid Auris lesz a Toyota kínálatának eddigi legtisztább modellje. Nemsokára elkészül a Priussal és az Aurisszal azonos alapokra építkező hibrid RAV4 is, a japán gyár ezzel a három modellel próbálja teljesíteni kitűzött célját, az évi egymilliós hibrid-eladást.

Forrás: Toyota