Beszállna a Suzukiba a Volkswagen

Vágólapra másolva!
Német lapinformáció szerint azt fontolgatja a Volkswagen, hogy részesedést vásárol a Suzukiban. Wolfsburgot a kisautók érdeklik.
Vágólapra másolva!

A német manager magazin szerint a Volkswagennél felmerült, hogy a német gyár részesedést vásárol a Suzukiban. Martin Winterkorn konszernfőnök már egyeztet a tervezett együttműködés részleteiről, legalábbis a Volkswagen egyik névtelenséget kért bennfentese ezt állította a magazin újságírójának.

Tízszázalékos részesedésről lehet szó, az együttműködést elősegítheti, hogy a japánok termékfilozófiája nem áll túl messze a Volkswagenétől. A németek szóvivője nem kommentálta a manager magazin értesüléseit.

Elsősorban kisautókat, illetve terepjárókat készít a Suzuki, a Volkswagent inkább az előbbiek platformjai érdekelnék, a japánok pedig a német konszern dízelmotorjaiból profitálhatnának. A 2008-2009-es üzleti évében 4,1 százalékos visszaesést könyvelhetett el a Suzuki, a Volkswagen eladásai 2008-ban a válság ellenére is hajszálnyival növekedtek.

Sláger az új Polo

Németországban július 26-ig kell várni az új Volkswagen Polo premierjére, a wolfsburgiak eddig bírták, hogy ne büszkélkedjenek el az előrendelési számokkal. A hivatalos adatok szerint már több mint 24 ezer igény futott be a kisautóra, az ötödik generáció három benzines és három dízelmotorral jelenik meg. "Az új Polo a jó autó jó időben, példát mutat az autóiparnak a mostani nehéz időkben" - szerénykedett Christian Klingler értékesítési igazgató.