Hibrid szuperautókat készítene a McLaren

Vágólapra másolva!
Nagyon úgy tűnik, hogy a McLaren hibrid szupersportkocsikat szeretne készíteni. A gyár saját honlapján közzétett hirdetésben keres szakembert.
Vágólapra másolva!

Régóta nem titok, hogy a McLaren új szupersportkocsik készítésével támasztaná fel utcai üzletágát, eddig azonban csak pletykaként merült fel, hogy a britek hibrid hajtásláncot is szerelnének új modelljeikbe. Annál meggyőzőbb bizonyíték nem kell a tervekre, mint amilyet most maga a McLaren szolgáltatott. A gyár saját honlapján közzétett hirdetésben keres a hibrid technológiában jártas mérnököt, akinek feladata a fejlesztés irányítása, illetve a hibrid hajtáslánc (adott modellbe való) integrálása lenne.

A McLaren szóvivője nem erősítette meg, hogy a hirdetés jelentése az lenne, hogy hamarosan érkeznek a hibrid McLarenek, ám azt elismerte, a technológia érdekli a vállalatot. Szerinte a hibrid megoldások logikusan játszanak szerepet egy előre gondolkodó, technológia-orientált cég életében, fontolgatják alkalmazását.

"Csak az áll a hirdetésben, hogy hibrid hajtáslánc gyártásában jártas mérnököt keresünk. Ebből mindenki azt olvas ki, amit akar" - mondta a szóvivő. Korábbi hírek szerint a McLaren a fejlesztés utolsó stádiumába érkezett az új, P11 kódnév alatt futó szuperautójával, amely még idén, a Los Angeles-i Autószalonon bemutatkozik a nagyközönségnek.

Forrás: [origo]