Saját vevőinek készít minautót az Aston Martin

Vágólapra másolva!
Ulrich Bez, az Aston Martin vezérigazgatója elárulta, hogy a Toyota iQ alapjaira épülő Cygnet miniautót kizárólag a márka meglévő ügyfelei vásárolhatják meg.
Vágólapra másolva!

Gyakorlatilag a fél világot sikerült meglepnie az Aston Martinnak azzal a bejelentéssel, hogy Cygnet néven miniautót épít a Toyota iQ alapjaira. Ulrich Bez vezérigazgató nem titkolja, hogy az új modell közel dupla annyiba fog kerülni, mint az iQ, ráadásul korlátozásokat is tervez a márka, csak limitált darabszámban lesz elérhető.

"Kizárólag az Aston Martin meglévő ügyfelei vásárolhatnak majd az exluzív miniből" - jelentette ki Bez az auto, motor und sportnak. Arra számítanak a britek, hogy sokan vásárolják majd meg második autónak a Cygnetet, a cél az, hogy a környezetbarát autóban is ugyanúgy otthon érezzék magukat az ügyfelek, mint a nagyobb és erősebb modellekben.

"Úgy vélem, körülbelül 3-4000 Cygnetet tudunk értékesíteni" - számolt Bez. Japánból érkeznek majd az iQ-k a szigetországba, ahol az Aston Martin a gaydoni üzemben alakítja át őket saját elképzelései szerint.