Rali-ob: Spitzmüller győzött Veszprémben

Vágólapra másolva!
A szárnyaszegett futamot a Spitzmüller/Kazár duó nyerte, akik ezzel átvették a bajnokságban is a vezetést. Az országos értékelésben Janika volt a legjobb, nagyon sokan kiestek a csonka Veszprém-ralin.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Herczigék Subarujának leszakadt a csomagtérfedele. A megoldást néhány méter ragasztószalag jelentette


A péntek éjszakába nyúló, két gyorsaságit tartalmazó első nap után mindössze hat szombati szakasz jelentette a Veszprém-rali hátralévő részét. A csapatok elég fáradtak voltak, hiszen az indult legkorábban -az élmezőny-, aki előző nap legkésőbb végzett.

A pályák helyenként sarasak voltak, ez sokakat megtréfált. Legjobban a bajnokságot vezető, 1-es rajtszámmal induló Herczig kezdett, bár három fő vetélytársa (Spitzmüller, Turán, Turi) szorosan a nyomában voltak. Az első gyorsasági eredménye előrevetítette, hogy ez a négyes fogja eldönteni a győzelem sorsát, mégpedig igen nagy csatában. Az országos értékelésben szereplők közt Asi-Janika-Szabó Gergő meccs volt kibontakozóban, előbbi tudott legközelebb kerülni a WRC-khez. A második szakaszon Spitzmüller visszavágott, és a vezetést is átvette. Herczig Norbert lecsúszott az útról, az utat szegélyező cserjés pedig beleakadt az Impreza méretes hátsó szárnyába, és letépte azt csomagtartóstul. Turánék fékproblémával küszködtek, a célban már alig tudtak lassítani, a beíróban kicsit neki is koccantak Spiciéknek. Érdiék kiestek, a Subaru WRC váltójából eltűnt a 4., 5., és a 6. fokozat.

ForrA!s: [origo]

Spitzmüller győzelmével bejelentkezett a címvédésre. Izgalmas lesz a bajnokság hátralévő része


A félórás szervizelési lehetőség után újabb két szakasznak vágott neki a mezőny, a változatosság kedvéért az elsőn a megjavított autóval szárnyaló Turán érte el a legjobb időt. A vezető négyes mögött Asi futott be, de öröme nem tartott sokáig, mert a Lancer Evo motorja a következő pályán megadta magát. Szépen fogyott a mezőny, Szijjék és Tobakék is kiestek. A második kör végére, a két utolsó gyorsasági előtt Spitzmüllerék előnye kezdett megnyugtatóvá válni, mögötte viszont Turi, Herczig és Turán tizedekre álltak egymástól. Az országos értékelést Janika uralta, Elek és Pethő előtt. A kétkerék-hajtásúak között Ollé-Bútor párharc jellemezte a napot, többször oda-vissza előzték egymást, attól függően, hogy épp melyikük kapott defektet, vagy romlott el a kocsija.

Az utolsó előtti gyorsaságin Spitzmüller döntésre akarta vinni a dolgot, és autózott egy első időt. Turi is magára talált, megelőzte Turánt, és már a második helyen állt. A záró szakaszon még Herczig is megelőzte a Peugeot 307 WRC-t, így az élen Spitzmüller-Turi-Herczig-Turán sorrend alakult ki. Abszolút ötödik, s ezzel az országos bajnoki futam győztese Janika lett, mögötte Pethő, Elek és Osváth értek a célba. Bútor Róberték végül nyerték a kategóriájukat, a következő versenyen pedig már egy S1600-as C2-vel vesznek részt. A kisebb kategóriákban is alaposan megfogyatkozott a mezőny, kiemelkedő eredményt ért el Zagyva Lajos, aki N2-es autóval a komplett N3-as kategóriát is legyőzte.

ForrA!s: [origo]

A Veszprém ralik hírhedten defektveszélyes pályái ezúttal is szedték áldozataikat


Győzelmével Spiztmüller két pontra megközelítette összetettben Herczigéket, míg a harmadik hely új tulajdonosa Turán Frigyes.

A másodosztály soha nem látott gyér mezőnnyel, 15 autóval képviseltette magát. A 11 célba érkező autó közül Medveczék voltak a leggyorsabbak, Lancer Evo VI-osukkal. Folytatás négy hét múlva, a Mecsekben, ismét aszfalton.

A verseny végeredménye:

(A dőlt betűvel jelzett párosok az országos értékelésbe számítanak.)

1.Spitzmüller/KazárMitsubishi Lancer WRCWRC1:11:48,0
2.Turi/TóthSubaru Impreza WRCWRC +13,0
3.Herczig/BaranyaiSubaru Impreza WRCWRC +21,8
4.Turán/ZsírosPeugeot 307 WRCWRC +23,9
5.ifj. Tóth/TagaiPeugeot 207 S2000N4 +3:28,0
6.Pethő/BacigálMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:18,9
7.Elek/FejesMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:28,5
8.Osváth/FarnadiMitsubishi Lancer Evo IXN4 +5:35,9


A kategóriák győztesei:

A8Pintér/FöldesiMitsubishi Lancer Evo VI
A7Puskádi/CsányiHonda Civic R3
A6Bútor/TóthCitroen C2R2 Max
A5Alaxay/BollaSuzuki Swift
S1600Ollé/CzakóSuzuki Swift S1600
N4ifj. Tóth/TagaiPeugeot 207 S2000
N3Bessenyey/PappOpel Astra GTC CDTI
N2Zagyva/TischSuzuki Swift
H10Mucsina/CsoórToyota Celica GT4
H9Kozma/BereczkyLada VFTS


A nyílt bajnokság állása:

1.Herczig/BaranyaiSubaru Impreza WRCWRC71
2.Spitzmüller/KazárMitsubishi Lancer WRCWRC 69
3.Turán/ZsírosPeugeot 307 WRCWRC41
4.ifj. Érdi/CsökőSubaru Impreza WRCWRC 34
5.Turi/TóthSubaru Impreza WRCWRC31
6.Hideg/KerékMitsubishi Lancer Evo VIA8 30