Hibrid Honda-sportkocsi 2010-től

Vágólapra másolva!
Hétfőn hivatalosan is bejelentette a Honda, hogy jövő februárban piacra dobja a CR-Z nevű hibrid sportkocsiját.
Vágólapra másolva!

Ráerősítve a korábbi hírekre a Honda hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy piacra kerül a CR-Z névre keresztelt hibrid sportkocsi. Már februárban elkezdődik az új modell értékesítése Japánban, de nem ez lesz az egyetlen benzines-elektromos újdonság, 2010 végén ugyanis a Fit (nálunk Jazz) hibrid változata is megjelenik.

Azzal, hogy két modell is csatlakozik a már piacon lévő Civic Hybridhez és Insighthoz, a Honda a világ egyik legzöldebb autógyártójává válik a következő esztendő végére. Mindkét újdonságba az IMA névre keresztelt hibrid rendszer kerül, ugyanaz, amely a Civicbe és az Insightba is, utóbbiban az elektromotor 13 lóerős.

A CR-Z szériaváltozatának formavilágát erősen befolyásolja a 2007-es tanulmány, a korábbi információknak megfelelően az októberi Tokiói Autószalonon mutatkozik be. Hogy pontosan mekkora teljesítménnyel, arról a Honda egyelőre nem beszélt, tippek szerint 140 lóerő lehet az Európában fejlesztett modell benzines-elektromos együttes teljesítménye.

Hétfőn azt is bejelentette a Honda, hogy új hibrid hajtáslánc kifejlesztését kezdte meg, amelyet közepes és nagyméretű modellekben használ majd. A piaci start időpontjáról még nem esett szó.