Véget érhet a BMW-Daimler hibrid együttműködés

Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy a hibrid hajtásláncok fejlesztésében eddig közösködő BMW és Daimler a jövőben ismét külön utakon indul el.
Vágólapra másolva!

Évek óta nagy harmóniában fejlesztgeti közösen hibrid hajtásláncát a BMW és a Daimler, az Automobilwoche című magazin értesülése szerint azonban hamarosan véget érhet az együttműködés. Bajorországban gondolják úgy az illetékesek, hogy más partnerrel esetleg nagyobb sikereket lehet elérni, de végleges döntés még nem született.

"Még nem döntöttük el, hogy folytatjuk-e együttműködésünket a Daimlerrel" - nyilatkozta a BMW egyik szóvivője. "Több más gyártóval és beszállítóval is folynak az egyeztetések." Úgy tudja az Automobilwoche, hogy a Daimler költséghatékonysági okok miatt a közös munka folytatásában lenne érdekelt.

Két hibrid projekt végét is jelentheti a szakítás. A két német prémiummárka a General Motorsszal is megállapodott az úgynevezett kétüzemű hibridek (Two-Mode-Hybrid) fejlesztéséről, közösen (a külső beszállító Continental bevonásával) a Mercedes S osztályba, illetve a 7-es BMW-be kerülő hibrid hajtásláncot fejlesztették ki.

Forrás: BMW
Forrás: BMW