Hivatalos adatok a Rolls-Royce Ghostról

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta a Ghost motoradatait a Rolls-Royce, a gyár eddigi legkisebb modellje 570 lóerős teljesítménnyel érkezik.
Vágólapra másolva!

Azt már korábban bejelentette a Rolls-Royce, hogy eddigi legkisebb modelljét Ghost néven kell majd keresni a márkakereskedésekben, és az sem volt titok, hogy új turbómotort kap az újdonság. Csakhogy a legfontosabb adatokkal eddig adós maradt a brit márka, most derültek ki a hajtómű pontos adatai.

6,6 literes, turbófeltöltésű V12-es motorral készül a Ghost, teljesítménye 570 lóerő. Legnagyobb nyomatéka 780 Nm, ezt ráadásul már 1500-as percenkénti fordulatszámnál leadja. Nulláról százra 4,9 másodperc alatt gyorsul az új modell, végsebessége elektronikusan korlátozott 250 km/óra.

Hivatalosan a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a Ghost a nagyközönségnek, váltója nyolcfokozatú ZF automata lesz. Intelligens légrugós felfüggesztéseket kap az autó a maximális kényelem biztosítása érdekében, nagy odafigyeléssel készült a zajszigetelés is.

2009 végén kezdődnek az európai kiszállítások, Amerikába és Ázsiába 2010 második negyedévében érkezik a Ghost. Alapára adók és kiszállítási díj nélkül 165 ezer font (52 millió forint) lesz.